Sposób przygotowania:
Ciasto Motyl
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliwym na puszysty krem, ostrożnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do tortownicy o śr.24 cm.pieczemy 20 min, w temp.190 st. Po wystudzeniu ciasto kroimy na 2 placki, nasaczmy. Krem i śnieżkę przygotowywujemy według przepisu na opakowaniu. Placki nasączmy mocno zaparzoną herbata z kilkoma kroplami soku z cytryny. Krążki kroimy na pół, tak aby po odwróceniu tworzyly motyla. Nakładamy krem. Przykrywamy drugimi półkrążkami. Trochę kremu zostawiamy do ozdoby- rozetki. Wierzch smarujemy śnieżką. Ozdabiamy pozostałym kremem robiąc rozetki. Wkładamy 2 rurki tworząc rozki. Do śnieżki można dodać 0.5 szkl.galaretki (kolor według własnego uznania) Wtedy będzie kolorowy Smacznego