gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ciasto na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Białka oddzielamy od żółtek........

Ciasto na biszkoptach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto na biszkoptach

 

  • opakowanie okrągłych biszkoptów
  • 330 gram jogurtu naturalnego
  • 300 gram serka homogenizowanego naturalnego
  • 2 budynie śmietankowe
  • 5 jajek
  • 120 ml oliwy
  • 1 szklanka cukru
  • garść rodzynków
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Ciasto na biszkoptach
Blachę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Następnie na wysmarowanej blasze układamy biszkopty. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ponownie ubijamy. Żółtka miksujemy z budyniami i oliwą. Następnie do masy dodajemy serek homogenizowany i jogurt naturalny. I ponownie miksujemy. Pianę dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy rodzynki. Mieszamy. Gotową masę wylewamy na biszkopty. Ciasto pieczemy ok. 70 minut w temp. 180 stopni. Przestudzone ciasto smarujemy lukrem, który robimy z cukru pudru, kilku kropel soku z cytryny i gorącej wody.
Ciasto na biszkoptach
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy
Ciasto na biszkoptach
Żółtka miksujemy z oliwą i budyniami,dodajemy serek homogenizowany i jogurt naturalny
Ciasto na biszkoptach
Masę wylewamy na biszkopty i pieczemy ...
Ciasto na biszkoptach
Upieczone i wystudzone ciasto lukrujemy.