SUPERPRZEPIS

Ciasto na kefirze

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 26
Ciasto na kefirze Więcej zdjęć (6)

Polecam Wam kolejny przepis na pyszne ciasto, które jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Do ciasta można dodać dowolne owoce sezonowe oraz rabarbar. Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość że szybko się robi to i szybko znika.

Składniki:

Ciasto na kefirze

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto na kefirze
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Do miski wbić jajka. Dodać cukier i utrzeć do białości. Następnie dodać kefir oraz olej.

Zmiksować do połączenia składników. Następnie cały czas miksować i porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ponownie zmiksować do połączenia składników. Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto.

Na cieście ułożyć pokrojony rabarbar oraz truskawki. Na wierzchu posypać cukrem waniliowym.

Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka ok 30-35 minut, funkcja góra-dół.

Przed podaniem posypać jeszcze cukrem pudrem.  


Ciasto na kefirze
Do miski wbić jajka. Dodać cukier i utrzeć do białości.
Ciasto na kefirze
Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto.
Ciasto na kefirze
Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki.
Ciasto na kefirze
Na cieście ułożyć pokrojony rabarbar oraz truskawki. Na wierzchu posypać cukrem waniliowym.
Ciasto na kefirze
Gotowe ciasto w całej okazałości

Tagi:

owoce ciasto