Sposób przygotowania:
Rabarbarowe ciasto z biszkoptowym budyniemCiasto:
Mąkę wsypuję do miski, mieszam z proszkiem do pieczenia, wsypuję cukry, dodaję żółtka, wbijam całe jajko, mieszam ze śmietaną oraz zimnym masłem, zagniatam ciasto kruche.
ETAP 2:
¾ części ciasta wylepiam spód wyłożonej pergaminem blaszki, resztę owijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażarki do zmrożenia.
ETAP 3:
Łodygi rabarbaru myję siekam w kostkę, mieszam z brązowym cukrem w misce, posypuję kruchy spód ciasta.
ETAP 4:
Budyń gotuję z 4 łyżkami cukru tak jak w przepisie na opakowaniu na litrze mleka, gorący wylewam na rabarbar, zmrożone ciasto ścieramy na tarce.
ETAP 5:
Wstawiam ciasto do nagrzanego do 180*c piekarnika i piekę około 40 minut, studzę przy otwartych drzwiczkach.
Całkiem zimne ciasto posypuję przed podaniem grubo cukrem pudrem
misia5
Magdalena88
2milutka
reanja