Sposób przygotowania:
Ciasto na maślance z owocami i kruszonką
Składniki ciasta mieszamy ze sobą a następnie dokładnie miksujemy na idelanie gładkie ciasto. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem lub folią aluminiową blachę.
Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy na małe kawałki, zasypujemy ok 2 łyż cukru i odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie owoce lekko rozgotowujemy, i odparowujemy. Tak przygotowany rabarbar wykładamy na wierzch ciasta. Następnie układamy truskawki.
Z masła, mąki i cukru zagniatamy kruszonkę, ktorą kruszymy na wierzchu owoców. Całość posypujemy cukrem waniliowym.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 - 45 min.
Smacznego.
Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy na małe kawałki, zasypujemy ok 2 łyż cukru i odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie owoce lekko rozgotowujemy, i odparowujemy. Tak przygotowany rabarbar wykładamy na wierzch ciasta. Następnie układamy truskawki.
Z masła, mąki i cukru zagniatamy kruszonkę, ktorą kruszymy na wierzchu owoców. Całość posypujemy cukrem waniliowym.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 - 45 min.
Smacznego.
olmanka
dayzi
Rabarbar można zastąpić kwaśnymi jabłkami. Próbowałam wychodzi również bardzo smacznie.