Sposób przygotowania:
Ciasto na maślance z owocami leśnymi
Najpierw robię kruszonkę: Mąkę mieszam z cukrem i cukrem waniliowym. Margarynę roztapiam w małym rondelku i bardzo mocno podgrzewam i takim gorącym tłuszczem zalewam suche składniki. Dobrze mieszam.
Robię ciasto: Wszystkie składniki wrzucam do miski, mieszam i wylewam na blachę. Owoce oprószam w mące pszennej, aby nie opadły na dno. Na ciasto wykładam jeżyny, maliny i jagody, posypuje kruszonką. Piekę ok. 50-55 minut w temp. 175 st. C.
Robię ciasto: Wszystkie składniki wrzucam do miski, mieszam i wylewam na blachę. Owoce oprószam w mące pszennej, aby nie opadły na dno. Na ciasto wykładam jeżyny, maliny i jagody, posypuje kruszonką. Piekę ok. 50-55 minut w temp. 175 st. C.