Sposób przygotowania:
Ciasto na pizzę – przepis podstawowy
Do miski przesiać 50 dag mąki, pośrodku zrobić dołek, wkruszyć do niego drożdże, dodać cukier puder i niewielką ilość wody, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Mieszając łyżką dolewać stopniowo resztę wody (temperatura pokojowa) wymieszaną z solą i dodawać resztę mąki. Masa powinna być bardzo miękka i lepiąca. Dolać oliwę, wyrabiać aż ciasto ją wchłonie, a następnie wyłożyć masę na blat i wyrabiać 10 minut do otrzymania miękkiego, elastycznego ciasta. Ciasto przełożyć do czystej miski, ostrym nożem zrobić nacięcie na krzyż, przykryć mokrą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Krótko przerobić, a następnie uformować dwa spody o średnicy 32 cm. Obłożyć dowolnymi składnikami i piec w temperaturze 200 stopni z termo obiegiem przez 15-20 minut.