Sposób przygotowania:
ciasto na zimno kolorowe
1 wersja: na blasze kładziemy krakersy bądź herbatniki. Robimy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pozostawiamy do ostygnięcia ale nie stężenia! Kiedy galaretka zaczyna tężeć dodajemy serek homogenizowany i miksujemy.Zalewamy masą herbatniki i wstawiamy całość do lodówki w celu stężenia.Następnie robimy kolejną galaretkę,tym razem nie rozrabiamy jej z serkiem i zalewamy jaką kolejną warstwę ciasta do stężenia. Na stężałe już dwie warstwy kładziemy drobno pocięte owoce.Nie może być to kiwi i ananas ponieważ galaretki nie tężeją. Kładziemy następne dwie warstwy galaretek,same lub z serkiem. 2 wersja: jest o wiele słodsza (widoczna na zdjęciu) ja jednak polecam tę pierwszą. herbatniki kładziemy na blasze.Rozrabiamy dwie galaretki na raz, można je ze sobą zmieszać. W garnku rozpuszczamy masło, śmietanę i cukier bądź batony. Kiedy masa z garnka wystygnie dodajemy zimne galaretki i mieszamy całość na jednolitą masę. Zalewamy herbatniki i wkładamy ciasto do lodówki w celu stężenia. Kiedy stężeje, układamy owoce. Następnie rozrabiamy kolejną galaretkę, gdy zaczyna stężać - zalewamy nią ciasto. Następnie rozrabiamy kolejną galaretkę i robimy dokładnie to samo. Gotowe!