.Dominika.

.Dominika.

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Ciasto na zimno na krakersach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto bez pieczenia także bardzo pyszne bardzo słodkie.

Ciasto na zimno na krakersach.

Składniki:

Ciasto na zimno na krakersach.

 

  • 2 duże opakowania krakersów
  • szkl cukru
  • 3 szkl mleka
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 5 łyżek maki pszennej
  • 2 jaja
  • opakowanie masła
  • pół margaryny
  • wiórki kokosowe.

Sposób przygotowania:

Ciasto na zimno na krakersach.
Odlej szklankę mleka. Rozrób zmiksowane jajka. Dodaj do nich obie mąki i dokładnie rozmieszaj. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Następnie wlej masę jajeczną mieszając podgrzewaj do konsystencji budyniu. Ostudź włóż masło i margarynę zmiksuj na gładką konsystencję , Dodaj wiórki kokosowe wymieszaj odstaw do lodówki.