Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ciasto nektarynkowe z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczne i szybkie ciaso z nektarynkami.

Ciasto nektarynkowe z kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto nektarynkowe z kruszonką

 

  • 4 średniej wielkości nektarynki
  • 1 szklanka kefiru lub jogurtu naturalnego
  • 3/4 szkl cukru kryształu
  • 2 jajka
  • 2,5 szkl mąki tortowej
  • 3/4 szkl oleju
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/3 szkl cukru -do kruszonki
  • 1/4 kostki margaryny- do kruszonki
  • 1/2 szkl mąki - do kruszonki

Sposób przygotowania:

Ciasto nektarynkowe z kruszonką
Przygotwujemy wszystkie składniki ciasta. Do dużego naczynia przesiewamy mąkę. Dodajemy cukier oraz proszek do pieczenia. Wlewamy olej, kefir i wbijamy jajka. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną prostokątną blaszkę. Z nektarynek usuwamy pestki, kroimy na większe kawałki. Układamy równomiernie owoce na cieście. Z mąki, cukru i margaryny zagniatamy kruszonkę. Posypujemy nią ciasto z ułożonymi owocami. Pieczemy godzinę w temp. 170 stopni na złoty kolor.
Ciasto nektarynkowe z kruszonką
Przygotwujemy wszystkie składniki ciasta.
Ciasto nektarynkowe z kruszonką
Do dużego naczynia przesiewamy mąkę. Dodajemy cukier oraz proszek do pieczenia. Wlewamy olej, kefir i wbijamy jajka. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy.
Ciasto nektarynkowe z kruszonką
Z nektarynek usuwamy pestki, kroimy na większe kawałki. Układamy równomiernie owoce na cieście.
Ciasto nektarynkowe z kruszonką
Z mąki, cukru i margaryny zagniatamy kruszonkę. Posypujemy nią ciasto z ułożonymi owocami. Pieczemy godzinę w temp. 170 stopni na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka