Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe o smaku kawowym
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem. Dodać zmielone orzechy, proszek do pieczenia i kawę, wymieszać. Białka ubić. Pianę z białek dodać do pozostałych składników, delikatnie wymieszać.
Tortownicę posmarować masłem lub olejem,
wysypać bułką tartą.
Ciasto przełożyć do tortownicy.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C
Uwaga: smak ciasta można zmienić dodając zamiast mielonej kawy kawę rozpuszczalną w proszku (nie granulowaną) lub kakao.
Tortownicę posmarować masłem lub olejem,
wysypać bułką tartą.
Ciasto przełożyć do tortownicy.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C
Uwaga: smak ciasta można zmienić dodając zamiast mielonej kawy kawę rozpuszczalną w proszku (nie granulowaną) lub kakao.