lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ciasto orzechowe z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomite ciasto czekoladowo-orzechowe.

Ciasto orzechowe z czekoladą

Składniki:

Ciasto orzechowe z czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe z czekoladą
Rozpuść masło wraz z czekoladą i odstaw do przestudzenia.Orzechy drobno posiekaj i połącz z mąką. 200 gram cukru ubij z żółtkami i połącz z masą czekoladową. Resztę cukru ubij z białkami na puszystą pianę. Wszystkie składniki połącz razem i wylej na tortownicę posmarowaną tłuszczem. Piecz w temperaturze nie wyższej niż 160 stopni.Czas pieczenia to około 40-50 minut.