Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z kremem
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać zmielone orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Prostokątną blachę o wym. 25x35cm wysmarować margaryną. Ciasto przełożyć na blachę. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez ok. 25 min. Po upieczeniu biszkopt wystudzić i przekroić wzdłuż na 2 części. Krem: Zagotować 300 ml wody. Budyń i cukier rozpuścić w 200ml wody, dodać do gotującej się wody, cały czas mieszać, aż budyń stężeje. Wystudzić. Margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę, dodając po łyżce budyniu. Na koniec dodać kakao. Na pierwszy biszkopt wyłożyć 2/3 kremu, przykryć drugim. Wierzch posmarować pozostałym kremem i posypać orzechami. Smacznego!
joana30
e-jola1