Sposób przygotowania:
CIASTO orzechowe z masą brzoskwiniową
Oddzielamy białka jaj od żółtek.Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę.Kiedy piana zacznie się rwać dodajemy po 1 żółtku i po 1 łyżce cukru w trakcie ubijania. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i bułka tartą. Wsypujemy delikatnie do dobrze ubitej masy jajecznej. Na końcu wsypujemy delikatnie partiami orzechy. Ciasto wykładamy na dużą formę, wyłożoną papierem do pieczenia i wykładamy do gorącego piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopni około 40 minut. Po upieczeniu okrawamy brzegi nożem, wykładamy ciasto i pozostawiamy do ostudzenia. Po całkowitym ostudzeniu, przekrawamy ostrym nożem na dwa placki. KREM: Sok z brzoskwiń przelewamy do naczynia 1 szklanka.W części rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Resztę soku gotujemy i na wrzątku gotujemy budyń z rozpuszczonej mąki. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem. W trakcie ucierania dodajemy po jednym żółtku. G dy masa jest juz jednolita i dośc puszysta, dodajemy nadal ucierajac po łyżce zimnego budyniu. U cieramy do chwili, aż uzyskamy puszysty krem. brzoskwinie drobno kroimy i dodajemy do masy. 1 wersja ciasta:Połowę masy wykładamy na orzechowy spód i przykrywamy drugim plackiem orzechowym. Wykładamy resztę masy . Całość możemy zalać galaretką lub polewą.