Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ciasto otrębowe wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje ulubione ciasto otrębowe

Ciasto otrębowe wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto otrębowe wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Ciasto otrębowe wg Megg
Białka oddzielić od żółtek i ubić ich na sztywną pianę. Następnie dodać cukier, nadal ubijając. Dodać żółtka i również ubić. Dodać otręby, mak oraz rozpuszczoną margarynę i wymieszać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekane orzechy, rodzynki oraz aromat migdałowy i wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowane ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i obsypaną otrębami. Piec w 180 st przez ok. 50 min. Po upieczeniu ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową.
Ciasto otrębowe wg Megg
Ciasto otrębowe wg Megg
Ciasto otrębowe wg Megg
Ciasto otrębowe wg Megg

Tagi:

jajko jajka mak