Sposób przygotowania:
Ciasto owocowe na maślanceUbijanie ciasta:

Do miski wsypujemy cukier i wbijamy jajka. Ubijamy razem mikserem na gęstą i puszystą masę. Następnie ciągle ubijając dodajemy powoli maślankę oraz olej. Na samym końcu dodajemy parę kropli aromatu waniliowego.
Połączenie suchych składników z mokrymi:

Do mokrej masy dodajemy przesianą mąką z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Mieszamy dokładnie za pomocą miksera.
Przełożenie ciasta do blaszki:

Tak przygotowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast. Wierzch ciasta posypujemy równo bułką tartą.
Obłożenie ciasta owocami:

Na cieście posypanym bułką tartą układamy mrożone owoce.
Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok 55 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z blaszki i studzimy. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Etap końcowy: