Sposób przygotowania:
,,Wulkan'' ciasto czekoladowo-owocowe
1. Masło roztapiamy z cukrem i lekko studzimy.Czekoladę stapiamy w kąpieli wodnej i również lekko studzimy.Owoce płuczemy,oczyszczamy i dokładnie osuszamy.
2.Jajka ubijamy z cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki: mąkę z proszkiem do pieczenia, czekoladę, wiórki kokosowe, mleko i masło z cukrem.
3. Na koniec wsypujemy owoce i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia.
4.Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
5. Upieczone ciasto studzimy, wyjmujemy z formy,oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy gałązkami porzeczek.
2.Jajka ubijamy z cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki: mąkę z proszkiem do pieczenia, czekoladę, wiórki kokosowe, mleko i masło z cukrem.
3. Na koniec wsypujemy owoce i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia.
4.Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
5. Upieczone ciasto studzimy, wyjmujemy z formy,oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy gałązkami porzeczek.
weronikaS
Babeczka35
Polecam,takie mi wyrosło:)