pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Ciasto Patrycji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomite ciasto na biszkoptach

Ciasto Patrycji

Składniki:

Ciasto Patrycji

 

  • 3 - 4 opakowania biszkoptów okrągłych,
  • 3 opakowania budyniu śmietankowego,
  • 125 m l mleka,
  • 200 - 250 gram masła lub margaryny,
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • powidła malinowe,
  • 400 ml wody,
  • łyżeczka cukru.

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Patrycji
Mleko gotujemy, mieszamy z budyniem w proszku. Pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia. Masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy budyń miksując na jednolitą konsystencję. Kawę rozpuszczamy w wodzie, dodając łyżeczkę cukru. Biszkopty maczamy pojedynczo w kawie i układamy ściśle przy sobie, dokładnie pokrywając dno blaszki. Wyłożony biszkoptami spód smarujemy warstwą kremu. Wierzch pokrywamy powidłami malinowymi. Kładziemy kolejną warstwę biszkoptów i kolejną warstwę kremu. Wygładzamy powierzchnię i posypujemy połamanymi biszkoptami. Schładzamy przed podaniem.

Tagi:

biszkopt kawa