Sposób przygotowania:
Ciasto piankowe na biszkopcie
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wylać na tortownicę. Upiec biszkopt (30 minut w temp. 180 stopni). Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody, dodać szklankę mleka, schłodzić. Ubić piankę. Wlać na biszkopt, włożyć do lodówki do stężenia. Kiedy stężeje, to samo zrobić z drugą galaretką, ponownie odstawić do stężenia. Trzecią galaretkę rozpuścić w szklance wody, zalać ciasto, odstawić. Podawać wykrojone trójkąciki.
![Ciasto piankowe na biszkopcie Ciasto piankowe na biszkopcie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-piankowe-na-biszkopcie-119967.jpg)
![Ciasto piankowe na biszkopcie Ciasto piankowe na biszkopcie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-piankowe-na-biszkopcie-119968.jpg)
![Ciasto piankowe na biszkopcie Ciasto piankowe na biszkopcie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-piankowe-na-biszkopcie-119969.jpg)
Wafelek2601