Sposób przygotowania:
Piaskowe ciasto z jabłkami
Obie mąki przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić i przestudzić do temperatury pokojowej.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Jajka wybić do miski, dodać cukier i ubić na puszysty kogel mogel. Dodać mąki i masło. Ubijać krótko tylko do połączenia składników. Ok 3/4 ciasta przełożyć do przygotowanej dużej blaszki.
Do pozostałego ciasta dodać kakao mleko i wymieszać.
Na jasne ciasto wyłożyć jabłka i przykryć ciastem ciemnym. Piec do suchego patyczka w 180 stopniach ok 45 min.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Jajka wybić do miski, dodać cukier i ubić na puszysty kogel mogel. Dodać mąki i masło. Ubijać krótko tylko do połączenia składników. Ok 3/4 ciasta przełożyć do przygotowanej dużej blaszki.
Do pozostałego ciasta dodać kakao mleko i wymieszać.
Na jasne ciasto wyłożyć jabłka i przykryć ciastem ciemnym. Piec do suchego patyczka w 180 stopniach ok 45 min.