Sposób przygotowania:
Ciasto piernikowe
CIASTO: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy ze szklanką cukru, następnie dodajemy mąkę, dżem jabłkowy, olej, sodę, 1 łyżkę kakao, przyprawę do piernika i miód. Całość ucieramy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do ciasta. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą tortownicę. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Zimne ciasto przekrawamy na 3 części. Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wody. Gdy zacznie tężeć wylewamy na pierwsze ciasto i przykrywamy drugim. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixem. Ubitą śmietankę rozsmarowujemy na drugim cieście i przykrywamy trzecim. 0,5 szklanki cukru, 80 gram margaryny, 2 łyżki wody i 2 łyżki kakao podgrzewamy w małym garnuszku mieszając, do czasu aż powstanie polewa. Polewą polewamy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi.