Sposób przygotowania:
Ciasto piernikowo-karpatkowe
Na piernik margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dodać dżem, mleko i resztę składników. Natłuścić formę, przełożyć
ciasto i piec 50-60 minut (200 Si). Wynudzić, przekroić na 2 placki. Na ciasto pty siowe 3/4 szklanki wody zagotować z margaryną. Zmniejszyć ogień, mąkę i ucierać. Gdy dastc zacznie ocUa-wać od ścianek, zdjąć z ognia, przestudzić. Mieszając, wbić jajka. Wylać na blachę. Piec 30 min (180 st). Przygotować krem karpatkowy z mlekiem, ostudzić i zmiksować z margaryną. Na placek gh piernikowy wyłożyć 1/2 kremu, JĘ^ przykryć plackiem ptysiowym, posmarować resta kremu, przykryć drugwri plackiem piernikowym, ozdobić polewą.
ciasto i piec 50-60 minut (200 Si). Wynudzić, przekroić na 2 placki. Na ciasto pty siowe 3/4 szklanki wody zagotować z margaryną. Zmniejszyć ogień, mąkę i ucierać. Gdy dastc zacznie ocUa-wać od ścianek, zdjąć z ognia, przestudzić. Mieszając, wbić jajka. Wylać na blachę. Piec 30 min (180 st). Przygotować krem karpatkowy z mlekiem, ostudzić i zmiksować z margaryną. Na placek gh piernikowy wyłożyć 1/2 kremu, JĘ^ przykryć plackiem ptysiowym, posmarować resta kremu, przykryć drugwri plackiem piernikowym, ozdobić polewą.