Sposób przygotowania:
Ciasto pleśniak
Mąkę przesiewamy. Łączymy z margaryną. Dodajemy cukier, żółtka, śmietanę, wodę, proszek do pieczenia oraz kilka kropel olejku rumowego. Zagniatamy ciasto. Przygotowanie ciasto dzielimy na trzy części: małą, średnią oraz dużą. Do części średniej dodajemy kakao. Dokładnie razem zagniatamy. Wszystkie części ciasta owijamy w folię spożywczą. Małą i średnią (kakaową) część wkładamy do zamrażalnika na godzinę, natomiast największą część ciasta do lodówki. Po tym czasie największą część ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy powidłami śliwkowymi. Na warstwę z powideł nakładamy starte na tarce ciasto kakaowe. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier oraz kisiel. Ubijamy. Pianę wykładamy na starte ciasto kakaowe. Wyrównujemy. Na pianę ścieramy pozostałe jasne ciasto z zamrażalnika. Całość pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.