Sposób przygotowania:
Ciasto poduszkowiec
Jajka ubić na puch z cukrem. Potem dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i karobem i wymieszać. Następnie dodać olej i wodę, wymieszać ciasto i przełożyć do blaszki o wymiarach 38 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Twaróg utrzeć z cukrem i budyniem oraz ekstraktem na gładką masę. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać ją na cieście robiąc kratkę.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec poduszkowca 40 minut.
Po upieczeniu ciasto wystudzić.
Twaróg utrzeć z cukrem i budyniem oraz ekstraktem na gładką masę. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać ją na cieście robiąc kratkę.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec poduszkowca 40 minut.
Po upieczeniu ciasto wystudzić.