paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto pomarańczowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne i delikatne ciasto z sokiem z pomarańczy i olejkiem. Można również do niego dodać skórkę otartą z pomarańczy .

Ciasto pomarańczowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto pomarańczowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto pomarańczowe
Mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło roztopić i ostudzić. Jajka wbić do miski wsypać cukier i ubić na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawać porcjami mąki i wlać ostrożnie pomalutku masło. Następnie wlać sok z pomarańczy i olejek pomarańczowy, wymieszać. Przelać ciasto do formy keksówki. Piec 45 minut w temp. 170 stopni. 
Ciasto pomarańczowe
Jajka wbić do miski wsypać cukier i ubić na puszystą masę.
Ciasto pomarańczowe
Następnie wlać sok z pomarańczy i olejek pomarańczowy, wymieszać.

Tagi:

jajko jajka