Sposób przygotowania:
Ciasto pomarańczowe
Utrzeć tłuszcz z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Sparzyć 2 pomarańcze oraz cytrynę, wytrzeć ściereczką. Otrzeć skórkę z owoców. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i otartą skórką, dodać do masy, mieszać, aż do momentu jednolitej konsystencji. Posmarować tłuszczem blachę, umieścić ciasto, wstawić do dobrze ngrzanego piekarnika. Piec przez 35 minut w temp. około 175 stop. C. Wycisnąć sok z pomarańczy, utrzeć z 5 czubatymi łyżkami cukru pudru. Nakłuć ciasto wykałaczką w wielu miejscach, nasączyć ciasto pomarańczowym lukrem, odstawić do całkowitego wystygniecia. Wycisnąć sok z cytryny, utrzeć z resztą cukru pudru. Część lukru cytrynowego odłożyć do dekoracji, resztą posmarować powierzchnie ciasta. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.Odłożonym lukrem udekorować kandyzowane plasterki pomarańczy. Ciasto udekorować przygotowanymi owocami.