Sposób przygotowania:
ciasto przekładane z bananami
jajka oddzielamy od żółtek białka ubijamy na sztywno
zółtka ucieramy na puszystą mase z cukrem
mieszamy mąki i proszek do pieczenia
wszystko razem łączymy ze sobą
przekladamy na blachę pieczemy 30 min
w temperaturze 180 stopni
krem;
gotujemy budyn wg przepisu
ostygnięty budyn ubijamy na puszysty krem z masłem
nasączenie
1/2 banana uciaramy na gładką mase dodajemy wodę< sok i cukier
przekrawamy biszkopt na pół nasączamy góre i dół na 1 warstwie rozkladamy pokrojone w plasterki banany przekladamy kremem na to nakładamy górną częsc ciasta
gdzy galaretka zacznię tężeć zalewamy ciasto
i zostawiamy w lodówce na 2-3 godz
smacznego :)
zółtka ucieramy na puszystą mase z cukrem
mieszamy mąki i proszek do pieczenia
wszystko razem łączymy ze sobą
przekladamy na blachę pieczemy 30 min
w temperaturze 180 stopni
krem;
gotujemy budyn wg przepisu
ostygnięty budyn ubijamy na puszysty krem z masłem
nasączenie
1/2 banana uciaramy na gładką mase dodajemy wodę< sok i cukier
przekrawamy biszkopt na pół nasączamy góre i dół na 1 warstwie rozkladamy pokrojone w plasterki banany przekladamy kremem na to nakładamy górną częsc ciasta
gdzy galaretka zacznię tężeć zalewamy ciasto
i zostawiamy w lodówce na 2-3 godz
smacznego :)
Marta1986
Lady Marmolada