Sposób przygotowania:
Ciasto pycha a'la tiramisu
Dziś je upiekłam:)
Biszkopt;
Białka ubić z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę na przemian z żółtkami i proszkiem. Wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem piec 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Przygotować krem według przepisu na opakowaniu. Zalać kawę pól szk wrzątku dodać alkohol ostudzić. Biszkopt przekroić na pół nasączyć ponczem z kawy i przełożyć kremem. Czekoladę połamać zalać 2-3 łyżkami wrzątku rozpuścić i polać ciasto posypać wiórkami Pycha!!!! Smacznego!!!!
Biszkopt;
Białka ubić z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę na przemian z żółtkami i proszkiem. Wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem piec 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Przygotować krem według przepisu na opakowaniu. Zalać kawę pól szk wrzątku dodać alkohol ostudzić. Biszkopt przekroić na pół nasączyć ponczem z kawy i przełożyć kremem. Czekoladę połamać zalać 2-3 łyżkami wrzątku rozpuścić i polać ciasto posypać wiórkami Pycha!!!! Smacznego!!!!
misia53