wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Ciasto Pychotka:)

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Pyszne ciasto z krakersami, masą karpatkową, masą krówkową i ..... bitą śmietaną..... po prostu rozpływa sie w ustach :)

Ciasto Pychotka:)

Składniki:

Ciasto Pychotka:)

 

  • 2 duże paczki krakersów (solone) po 180g
  • 1 gotowa masa karpatkowa
  • 0,5 l mleka (do masy)
  • 300g krówek
  • 4 łyzki mleka do krówek
  • 400ml śmietanki 30 %
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania "śmietan fixu"
  • 1 łyzka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Ciasto Pychotka:)
Masa karpatkowa : przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zgęstnienia masy. Masa krówkowa: krówki rozpuszczamy na patelni z 4 łyzkami mleka. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego. Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły i można zajadać .... pychotka! polecam ! :)

Tagi:

pychotka