Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowe pod kruszonką
Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć je do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą.
Rabarbar opłukać, osuszyć i odciąć liście, łodygi pokroić w kawałki wielkości około 1 -2 cm.
Na cieście rozłóż rabarbar i posypać cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Kruszonkę przygotować rozcierając masło, mąkę i cukier w palcach.
Rabarbar posypać kruszonką.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 -190 stopni i piec 40 - 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą.
Rabarbar opłukać, osuszyć i odciąć liście, łodygi pokroić w kawałki wielkości około 1 -2 cm.
Na cieście rozłóż rabarbar i posypać cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Kruszonkę przygotować rozcierając masło, mąkę i cukier w palcach.
Rabarbar posypać kruszonką.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 -190 stopni i piec 40 - 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
To prawda.;)