Sposób przygotowania:
Odwrócone ciasto rabarbarowe
1. Rabarbar myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wykładamy rabarbar.
3. Jajka wbijamy do miski,dodajemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
4. Przygotowane ciasto wylewamy do przygotowanej tortownicy.
5. Następnie pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem, czy jest upieczone.
6. Ciasto studzimy i wyjmujemy tak,żeby rabarbar był u góry.
7. Oprószamy cukrem pudrem.
2. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wykładamy rabarbar.
3. Jajka wbijamy do miski,dodajemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
4. Przygotowane ciasto wylewamy do przygotowanej tortownicy.
5. Następnie pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem, czy jest upieczone.
6. Ciasto studzimy i wyjmujemy tak,żeby rabarbar był u góry.
7. Oprószamy cukrem pudrem.