Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowo miodowe
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do niej żółtka, cukier i margarynę o pokojowej temperaturze. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą w włożyć do zamrażalnika na 20 minut. Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki, dodać miód i wymieszać. Pianę ubić na sztywno, dodać cukier i kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Gdy minie 20 minut wyjąć ciasto, 2/3 ciasta wylepić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć rabarbar, jeśli puści dużo soku to go odlać. Na rabarbar wyłożyć pianę a na koniec na wierzch skruszyć resztę ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-55 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.
Sarenka
haniakson
bernika
Natala1210