Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką z kokosem
Mąkę zagniatamy z żółtkami, ksylitolem i proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 części ( 3/4 i 1/4 ) i zawijamy w folię spożywczą lub wkładamy do woreczków. Przygotowane ciasto wkładamy do zamrażarki. Rabarbar czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski i myjemy, przekładamy na cedzak i odsaczamy z wody.
Blaszkę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
Większą część ciasta wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy i wkładamy do blaszki, dociskamy i formujemy rant ciasta. Nakuwamy widelcem i posypujemy wiórkami kokosowymi ( 1 łyżka ).
Białka ubijamy na sztywno i wsypujemy ksylitol, miksujemy przez chwilę i dodajemy proszek budyniowy, miksujemy do połączenia.
Piankę przekładamy do blaszki i posypujemy wiórkami kokosowymi, układamy rabarbar. Na wierzch ścieramy druga część ciasta.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy.
Blaszkę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
Większą część ciasta wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy i wkładamy do blaszki, dociskamy i formujemy rant ciasta. Nakuwamy widelcem i posypujemy wiórkami kokosowymi ( 1 łyżka ).
Białka ubijamy na sztywno i wsypujemy ksylitol, miksujemy przez chwilę i dodajemy proszek budyniowy, miksujemy do połączenia.
Piankę przekładamy do blaszki i posypujemy wiórkami kokosowymi, układamy rabarbar. Na wierzch ścieramy druga część ciasta.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki