Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowo - truskawkowo - borówkowe1.
Umyć, obrać i pokroić na mniejsze części rabarbar. Zasypać cukrem, wymieszać.
2.
Do naczynia wbić całe jajka i wsypać cukier trzcinowy, zmiksować.
3.
Wlać olej rzepakowy i dalej miksować.
4.
Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia.
5.
Ponownie wszystko zmiksować na jednolitą masę.
6.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a potem przelać ciasto.
7.
Poukładać odsączony rabarbar.
8.
Truskawki przeciąć na połowę i powkładać do ciasta oraz powrzucać całe borówki.
9.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 50 minut.
10.
Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
11.
Smacznego !
Magdalena88