Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowo - truskawkowo - borówkowe1.

Umyć, obrać i pokroić na mniejsze części rabarbar. Zasypać cukrem, wymieszać.
2.

Do naczynia wbić całe jajka i wsypać cukier trzcinowy, zmiksować.
3.

Wlać olej rzepakowy i dalej miksować.
4.

Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia.
5.

Ponownie wszystko zmiksować na jednolitą masę.
6.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a potem przelać ciasto.
7.

Poukładać odsączony rabarbar.
8.

Truskawki przeciąć na połowę i powkładać do ciasta oraz powrzucać całe borówki.
9.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 50 minut.
10.

Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
11.

Smacznego !
Magdalena88