Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem
W rondelku na małym ogniu ciągle mieszając rozpuszczamy margarynę,mleko,cukier. Doprowadzamy do lekkiego wrzenia. Następnie ściągnąć z palnika.
Pozostawić do wystudzenia.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno utrwalając je cukrem waniliowym. Zimną masę utrzeć mikserem, dodając po 1 żółtku. Ucieramy na gładką masę.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto delikatnie łączymy z ubitą pianą z białek.
Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast. W ciasto lekko wciskamy pokrojony rabarbar.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez ok.1 godz.
Gdy wbity patyczek do ciasta jest suchy to znaczy ,że ciasto gotowe. Upieczony jeszcze ciepły placek posypujemy cukrem pudrem.
Pozostawić do wystudzenia.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno utrwalając je cukrem waniliowym. Zimną masę utrzeć mikserem, dodając po 1 żółtku. Ucieramy na gładką masę.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto delikatnie łączymy z ubitą pianą z białek.
Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast. W ciasto lekko wciskamy pokrojony rabarbar.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez ok.1 godz.
Gdy wbity patyczek do ciasta jest suchy to znaczy ,że ciasto gotowe. Upieczony jeszcze ciepły placek posypujemy cukrem pudrem.