Sposób przygotowania:
Ciasto Rafaello
Biszkopt: Żółtka odzielamy od białka,do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet razem mieszamy z czego powstaje muss,z białek ubijamy piane a po ubiciu dodajemy cukier i mase z zółtek delikatnie ubijając,nastepnie dodajemy mąke pszenną i ziemniaczaną i wszystko razem mieszamy łyżką NIE MIKSUJEMY!!Gotową masę wylewamy do wcześniej posmarowanej brytwanki i pieczemy w 180 stopniach około 25 minut!!Po upieczeniu biszkoptu nie wyjmować go odrazu z piekarnika niech trochę ostygnie bo inaczej nam siądzie!!! Masa: Ubijamy śmietane z śmietaną w proszku,czekolade biała trzeba rozpuścić na parze i ostudzić,po ostudzeniu dodajemy ją do ubitej masy razem z wiórkami!Gotową masę wylewamy na ostudzony biszkopt a na wierzch sypiemy płatkami migdałow.Ciasto należy wstawić do lodówki aby sie schłodzilo!! ŻYCZĘ SMACZNEGO:):)
Sarenka
mycha