natalijaa24

natalijaa24

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Ciasto Rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepyszne ciasto zajada się nim cała moja rodzinka...Polecam:)

Ciasto Rafaello

Składniki:

Ciasto Rafaello

 

 

 

  • Dodatkowo:
  • 1 opakowanie platków migdałowych do posypanie na wierzch

Sposób przygotowania:

Ciasto Rafaello
Biszkopt: Żółtka odzielamy od białka,do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet razem mieszamy z czego powstaje muss,z białek ubijamy piane a po ubiciu dodajemy cukier i mase z zółtek delikatnie ubijając,nastepnie dodajemy mąke pszenną i ziemniaczaną i wszystko razem mieszamy łyżką NIE MIKSUJEMY!!Gotową masę wylewamy do wcześniej posmarowanej brytwanki i pieczemy w 180 stopniach około 25 minut!!Po upieczeniu biszkoptu nie wyjmować go odrazu z piekarnika niech trochę ostygnie bo inaczej nam siądzie!!! Masa: Ubijamy śmietane z śmietaną w proszku,czekolade biała trzeba rozpuścić na parze i ostudzić,po ostudzeniu dodajemy ją do ubitej masy razem z wiórkami!Gotową masę wylewamy na ostudzony biszkopt a na wierzch sypiemy płatkami migdałow.Ciasto należy wstawić do lodówki aby sie schłodzilo!! ŻYCZĘ SMACZNEGO:):)