Sposób przygotowania:
Rafaello bez pieczenia wg Triss
Budynie rozmieszać w szklance mleka, resztę zagotować. Do gotującego się mleka wlać masę i gotować ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Formę wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową i rozłożyć herbatniki (u mnie wyszło po 2 paczki na warstwę). Ostudzony budyń wymieszać ze 150g wiórków kokosowych. Wyłożyć 1/3 na herbatnikach, ułożyć kolejną warstwę herbatników i przełożyć znowu budyniem, herbatnikami i zakończyć budyniem. Resztę wiórków uprażyć na suchej patelni na złoto i posypać nimi ciasto. Ciasto zafoliować i schłodzić kilka godzin, aby herbatniki zmiękły. Ja zrobiłam ciasto wieczorem i chłodziłam całą noc, ale po kilku godzinach herbatniki powinny być już miękkie.
monikaT83