rozwodka01

rozwodka01

Szef Kuchni
[Przepisów: 105]

Ciasto serowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ugniatamy ciasto i wykładamy na prostokątną blachę. Budynie gotujemy, gorące przełożyć na surowe

Ciasto  serowe

Składniki:

Ciasto serowe

 

  • Ciasto:
  • 2szklanki mąki
  • 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2kostki miękkiej margaryny
  • 1/2szklanki cukru
  • 2jajka
  • żółtko

 

  • Masa budyniowa:
  • 1litr mleka
  • 3budynie czekoladowe

 

  • Masa serowa:
  • 1/2kostki miękkiej margaryny
  • 1/2szklanki cukru
  • 4serki homogenizowane(waniliowe)
  • 3jajka,białko
  • budyń śmietankowy
  • polewa czekoladowa
  • wiórka kokosowe

Sposób przygotowania:

Ciasto serowe
Ugniatamy ciasto i wykładamy na prostokątną blachę. Budynie gotujemy, gorące przełożyć na surowe ciasto i rozsmarować. Odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem i stale ucierając dodajemy na przemian serki waniliowe i żółtka. Następnie wsypujemy budyń śmietankowy i dobrze mieszamy. Z 4 białek robimy sztywną pianę i równo rozkładamy na zimnym budyniu. Pieczemy w temp. 180 stopni C. przez ok 35 min. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową i sypiemy wiórka kokosowe dla dekoracji. Smacznego.