Sposób przygotowania:
Ciasto Serowo-Budyniowe Dla Elizy
Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy z nich ciasto. Następnie wykładamy na blachę i podpiekamy.
Masa budyniowa: budynie gotujemy, gorące wykładamy na podpieczone ciasto.
Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Margarynę z cukrem ucieramy, powoli, stopniowo dodajemy serek i żółtka. Wsypujemy budyń i dodajemy pianę. Równiutko układamy na chłodnym budyniu i pieczemy ok 40 minut w w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika studzimy w blasze. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem (można też polać polewą czekoladową)
Masa budyniowa: budynie gotujemy, gorące wykładamy na podpieczone ciasto.
Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Margarynę z cukrem ucieramy, powoli, stopniowo dodajemy serek i żółtka. Wsypujemy budyń i dodajemy pianę. Równiutko układamy na chłodnym budyniu i pieczemy ok 40 minut w w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika studzimy w blasze. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem (można też polać polewą czekoladową)
Henia