Sposób przygotowania:
Ciasto - skubaniec jagodowo-borówkowy
Kostkę margaryny rozpuszczamy w garnuszku. Żółtka mieszamy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy 2 kopiaste szklanki Mąki, proszek do pieczenia, ubijamy mikserem. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy 3 łyżki kakao. Wszystkie części zawijamy w folię i zamrażamy. Na spód skubiemy kakaowe ciasto, na nie skubiemy część białego ciasta. Na białe ciasto kładziemy jagody i borówki. Białka ubijamy z 1 szklanką cukru i kisielem z owoców leśnych, oraz 2 łyżkami soku jagodowego na sztywna masę i układamy na owocach. Na białko skubiemy ostatnią część ciasta. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Wykładamy pokrojone ciasto na szklany półmisek. Można posypać cukrem pudrem.