aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto śliwkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne ciasto ze śliwkami, polecam na jesienne wieczory warto, prosty w wykonaniu i smaczny a to ważne!

Ciasto śliwkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto śliwkowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto śliwkowe
Całe jaja ucieramy z cukrem, margaryną i śmietaną. Dodajemy mąkę pszenna i proszek do pieczenia. Połowę ciasta dajemy na formę o wymiarach 25/36 wykładamy na niej wydrylowane i umyte połówki śliwek i przykrywamy je resztą ciasta. Ciasto pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Dekorujemy cukrem pudrem.
Ciasto śliwkowe
Na ciasto układamy połówki wydrylowanych śliwek
Ciasto śliwkowe
Śliwki przykrywamy druga częścią ciasta i pieczemy.