Sposób przygotowania:
Ciasto słodka chwila
Białka ubić na sztywno na wysokich obrotach i w trakcie ubijania dodawać po łyżce cukru.
Ubijać aż masa będzie błyszcząca.
Na papierze do pieczenia narysować kółko i po tej linii wyciskać maleńkie różyczki rękawem cukierniczym.
Następny okręg zrobić przy pierwszym od strony środkowej.
Trzecie kółko wycisnąć na górze pomiędzy pierwszym a drugim okręgiem.
Wyjdzie coś na kształt pierścienia.
Tak samo zrobić małe kółko.
Bezy piec w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 40 minut.
Ananasa pokroić na kawałki.
Miękką Kasię utrzeć na puch, dodać cukier i dalej ucierać.
Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ucierać.
Gdy żółtka połączą się z margaryną dodawać po łyżce mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia.
Gotową masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą.
Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie zrobić krem według przepisu na opakowaniu.
Upieczone ciasto wystudzić, przekroić na trzy części.
Nasączyć pierwszy placek, posmarować masą kajmakową, przykryć drugim plackiem i również go nasączyć.
Na ten placek wyłożyć 3/4 masy karpatkowej i posypać pokrojonymi ananasami.
Przykryć ostatnim plackiem i rozsmarować resztę masy na górę i po bokach ciasta.
Na koniec ułożyć na cieście okręgi bezowe i posypać drażetkami.
Ubijać aż masa będzie błyszcząca.
Na papierze do pieczenia narysować kółko i po tej linii wyciskać maleńkie różyczki rękawem cukierniczym.
Następny okręg zrobić przy pierwszym od strony środkowej.
Trzecie kółko wycisnąć na górze pomiędzy pierwszym a drugim okręgiem.
Wyjdzie coś na kształt pierścienia.
Tak samo zrobić małe kółko.
Bezy piec w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 40 minut.
Ananasa pokroić na kawałki.
Miękką Kasię utrzeć na puch, dodać cukier i dalej ucierać.
Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ucierać.
Gdy żółtka połączą się z margaryną dodawać po łyżce mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia.
Gotową masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą.
Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie zrobić krem według przepisu na opakowaniu.
Upieczone ciasto wystudzić, przekroić na trzy części.
Nasączyć pierwszy placek, posmarować masą kajmakową, przykryć drugim plackiem i również go nasączyć.
Na ten placek wyłożyć 3/4 masy karpatkowej i posypać pokrojonymi ananasami.
Przykryć ostatnim plackiem i rozsmarować resztę masy na górę i po bokach ciasta.
Na koniec ułożyć na cieście okręgi bezowe i posypać drażetkami.