Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowe z truskawkami
Galaretke przygotowac w 1,5 szklanki wody. Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Ostudzić. Masa: Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody. Gdy się rozpuści zalać goracą wodą, wymieszać, ostudzić. Śmietane ubic na wyskich obrotach, pod koniec dodać cuier puder i zelatynę. Zmiksować. Biszkopta posmarowac masą. Truskawki umyć i obrać. Ułozyć na masie i zalać tężejąca galaretką. Włożyć do lodówki. Ciasto najlepsze ejst dopiero po kilku godzinach gdy masa i galaretka stężeją.