Sposób przygotowania:
Ciasto smietankowo brzoskwiniowe
Białka oddzielamy od zółtek ,ubijamy białka na sztywno,dodając stopniowo cukier . Do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze trochę ubijamy,dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia,delikatnie wymieszać. Masę wylać na blache wyłożona papierem do pieczenia górę wyrównać.Blache wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na 20 minut. Zelatynę zalac 2-3 łyzkami zimnej wody wymieszać i zostawić az napęcznieje.Wystudzony biszkopt posmarować cienko marmoladą lub dzemem.Prince poloi czekoladę zetrzeć na tarce.Zelatyne zalać gorącą wodą tylko tyle wody by się zelatyna rozpuscilą Zimną śmietanę ubić z cukrem, cukrem waniliowym, wlać zelatynę wymieszać.Na koniec dodać startą czekoladę i prince polo i pokrojone w kostkę brzoskwinie.Masę wyłozyć na biszkopt.Galaretki zalać 3 szklankami wody wystudzić i tęzejącą wylać na smietanę
gusia1000