Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowe z truskawkami i bananami
Białka ubić z cukrem. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajek. Delikatnie wymieszać. Wylać na tortownicę i upiec biszkopt (200 stopni około 20 minut). Upieczony biszkopt wyjąć i ostudzić.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml wody, ostudzić. Śmietaną ubić, pod koniec dodawać tężejącą galaretkę. Wylać na biszkopt. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać galaretką brzoskwiniową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Pokroić i podawać.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml wody, ostudzić. Śmietaną ubić, pod koniec dodawać tężejącą galaretkę. Wylać na biszkopt. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać galaretką brzoskwiniową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Pokroić i podawać.