Sposób przygotowania:
Ciasto advocatowe z truskawkami
Białka ubić na sztywną pianę wraz z cukrem. Następnie dodać żółtka i wymieszać z białkami. Stopniowo dosypywać mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać ciasto. Formę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec 20 minut. Gotowy biszkopt ostudzić. Masa: Masło i cukier utrzeć ze sobą na gładką masę i dodać ajerkoniak oraz żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach ciepłej wody, wszytko wymieszać. Ubić śmietanę i połączyć ją z masą z ajerkoniaku dokładnie wymieszać ( ja zmiksowałam). Biszkopt posmarować dżemem i wyłożyć masę. Wyrównać i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i zimną wylać na ciasto zostawić w lodówce jeszcze na godzinę.