Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowo kokosowe
CIASTO: Do miski wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia, dodajemy margarynę i żółtka. Ze składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wkładamy do lodówki a drugą częścią ciasta wylepiamy wysmarowaną margaryną blachę, pieczemy ok. 10 minut w temp. 180 stopni. MASA: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy łyżkę cukru i ponownie chwilę ubijamy. Do piany dodajemy śmietany, wiórki kokosowe, cukier, budynie waniliowe i całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na podpieczone ciasto. Odłożoną część ciasta wyjmujemy z lodówki i urywając (skubiąc ciasto) małe kawałki układamy na wierzchu masy śmietanowo kokosowej. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni. Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy.