Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Biszkopt z kremem malinowo - budyniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W sam raz do popołudniowej kawy!

Biszkopt z kremem malinowo - budyniowym

Składniki:

Biszkopt z kremem malinowo - budyniowym

 

  • SKŁADNIKI :

 

  • BISZKOPT JASNY

 

  • przepis https://gotujmy.pl/biszkopt-jasny--rzucany,przepisy,197953.html

 

  • KREM :

 

  • budyń malinowy - 2 op
  • cukier - 4 łyżki
  • mleko - 3/4 l
  • masło - 170 g

 

  • DODATKOWO :

 

 

  • galaretka ( owoce leśne ) - 2 op

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem malinowo - budyniowym
BISZKOPT : Biszkopt jasny pieczemy wg. przepisu. Kroimy na 2 blaty. KREM : Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu zmniejszając przy tym wodę o ok. 125 ml. Zostawiamy do ostudzenia. Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka. Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy na wolnym ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą. Budynie rozrabiamy w odlanym mleku i powoli wlewamy do gotującej się masy. Odstawiamy na chwilę do ostudzenia. CAŁOŚĆ : Na spód tortownicy wkładamy 1 blat biszkoptu. Pokrywamy warstwą kremy budyniowego. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Układamy umyte owoce. Zalewamy lekko tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny ( do stężenia ). Gotowe!

Tagi:

biszkopt