Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Ciasto szpinakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mega pozytywne zaskoczenie ! Ciasto słodkie, ze szpinakiem :) Zaskakuje kolorem i smakiem :) Smakuje na prawdę super :) Z resztą , trzeba to spróbować :D Nie da się tego opisać słowami :)

Ciasto szpinakowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto szpinakowe

 

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mrożonego szpinaku
  • cukier puder do posypania

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto szpinakowe
Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku wodę.W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej mokre. Składniki suche i szpinak dodać do składników mokrych. Wymieszać mikserem chwilę. Tortownicę (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do tortownicy ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Posypać cukrem pudrem. :)
Ciasto szpinakowe
Etap 1 - Ciasto szpinakowo-kokosowe masa

Tagi:

szpinak