Sposób przygotowania:
Ciasto Toffi
Masa: odlewamy pół szkanki mleka mieszamy z budyniem i 2 łyżkami cukru. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy rozdrobnione masło, 4 łyżki cukru, gotujemy na małym ogniu aż masło i cukier się stopi. Wlewamy wymieszny z mlekiem budyń gotujemy aż masa zgęstnieje. Na blachę wykładamy na dno krakersy polewamy 1/3 masy, następnie znowu układamy krakersy i polewamy masą i 3 raz to samo.Posypka: Bułkę tartąz 3 łyżkami cukru, smażymy na suchej patelni jak zacznie się lekko zciemniać, zalewamy 3-4 łyżkami polewy Toffi i mieszamy tak żeby się nie zrobiły duże grudki. Później ew można rozdrobnić posypkę widelcem. Posypujemy ciasto. Wkładamy do lodówki na pół dnia. Smacznego!
luna
Natala1210
marcioszka.m
wedith1